Geoportál ČÚZK
přístup k mapovým produktům a službám resortu


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English




Novinky o datových sadách

21.02.2024
Aktualizovaná data ortofota ČR
V rozsahu 1/2 ČR - západní poloviny území - byl aktualizován produkt Ortofoto ČR.
Data byla zpracována z leteckého snímkování v roce 2023. Přesné datum pořízení snímků pro jednotlivé mapové listy a přesný rozsah aktualizovaného území viz Stav aktualizace.
Více
04.01.2024
ZABAGED® - aktualizace
Začátkem ledna 2024 byly zpřístupněny zaktualizované sady těchto typů objektů ZABAGED®: body polohového a body základního výškového bodového pole, budovy průběžně aktualizované podle dat ISKN, hranice správních jednotek a katastrálních území společně s definičními body správních celků, evidované silnice a dálnice a prvky ležící na nich – křižovatky úrovňové a mimoúrovňové, mosty, podjezdy, tunely a uzlové body silniční sítě, heliporty, letiště, obvody a osy letištních drah, nemocnice, zdravotnické zařízení, sociální zařízení, úřad veřejné správy, meteorologické stanice, železniční tratě, vlečky, přejezdy, železniční stanice, zastávky a jejich areály, hasičská stanice, zbrojnice, lanová dráha, lyžařský vlek. Průběžně byly během celého období aktualizovány definiční čáry ulic podle návrhu obcí současně s definičními body náměstí. Provedená byla aktualizace, resp. synchronizace lesní půdy kategorizované podle aktualizovaných hranic lesních celků v ZABAGED.
Více

Archiv aktualit


Úpravy aplikace Geoprohlížeč

21.05.2021

.
Úpravy aplikace Geoprohlížeč
Byla provedena tato vylepšení funkcí aplikace Geoprohlížeč:
  • V Seznamu vrstev je nyní dostupný pro otevřená data (DATA50 a DATA200) nástroj Exportovat data umožňující stahování výřezů dat v různých formátech.
  • Přechod do aplikací nabízí novou aplikaci pro Jména světa.
  • Ortofoto, RUIAN, DATA 50, DATA 200, Správní jednotky a Geomorfologické jednotky jsou nyní zobrazovány pomocí Esri mapových služeb, místo jejich WMS rozhraní.
  • Doplněna podpora "Informace po kliknutí" pro Esri mapové služby.
  • Sdílení nabízí generování obecných trvalých odkazů v případě, že prohlížíte samostatný produkt nebo jeho mapovou kompozici.
  • Atributy nalezené parcely lze stáhnout v CSV z vyskakovacího okna.
  • Skončila podpora pro Internet Explorer a starý Microsoft Edge (Legacy).
  • RSS kanál aktualit Geoportálu je integrovaný v aplikaci.
.
.