Geoportál ČÚZK
přístup k mapovým produktům a službám resortu


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English




Novinky o síťových službách

21.02.2024
Aktualizovaná data ortofota ČR
V rozsahu 1/2 ČR - západní poloviny území - byl aktualizován produkt Ortofoto ČR.
Data byla zpracována z leteckého snímkování v roce 2023. Přesné datum pořízení snímků pro jednotlivé mapové listy a přesný rozsah aktualizovaného území viz Stav aktualizace.
Více

Archiv aktualit


Dokončení upgrade permanentních stanic CZEPOS

10.05.2012

.
Dokončení upgrade permanentních stanic CZEPOS
Zeměměřický úřad dokončil upgrade hardwaru Sítě permanentních stanic GNSS České republiky (CZEPOS). Stanice CZEPOS nyní umožňují současný příjem signálů družicových systémů GPS NAVSTAR i GLONASS.
To platí také pro zahraniční stanice připojené k síti CZEPOS. Výjimku tvoří pouze externí stanice Polom a 5 stanic polské sítě ASG EUPOS, které nadále umožňují pouze příjem signálů GPS NAVSTAR. Situaci ukazuje obrázek níže.

V rozsahu území celé České republiky jsou tak nyní poskytovány služby kategorie virtuální referenční stanice (VRS) zahrnující korekce GPS+GLONASS. Služby jsou generovány na základě síťového řešení GPS+GLONASS, do kterého jsou zapojeny všechny stanice CZEPOS a také většina externích resp. zahraničních stanic GPS+GLONASS kompatibilních - celkem 49 stanic.
Kromě služeb VRS jsou současně poskytovány služby z jednotlivých stanic CZEPOS s korekcemi GPS+GLONASS (RTK3-GG).
Podrobnosti o konfiguraci služeb CZEPOS naleznete na internetových stránkách CZEPOS zde.
Cena služeb a produktů se nemění.
V případě jakýchkoli dotazů či problémů kontaktujte administrátory CZEPOS na e-mailu: czepos@cuzk.cz., telefonním čísle: +420284041536, či mobilní lince CZEPOS HOT-LINE: +420731159356.
.
.